www.inpersona.pl

KINDLE w Amazon.com

  • Kindle3 3G WiFi
  • Kindle4 3G Wi-Fi
  • Kindle Touch 3G Wi-Fi
  • Kindle DX 3G
  • Okładki Kindle3
  • Okładki Kindle 4
  • Okładki Kindle DX
  • Lampki do Kindle
  • Pokrowiec na Kindle
  • Ładowarka EUR dla Kindle

    Wyborcza na KINDLE! 8,99$/miesiąc

    Mój nowy blog o reklamach
    OREKLAMACH.BLOX.PL

  • NOWOŚĆ!
    Książka o fotografii kulinarnej

    Książki HELION

    KULINARIA

    Promocja dnia

    Nowości

    Przedsprzedaż

  • Blog > Komentarze do wpisu
    Pasta z makreli i twarogu

    Pasta z makreli i twarogu

    Dobra makrela nie jest zła. Szczególnie, gdy ją ugnieść z białym serem.

    - duża, wędzona makrela,

    - 30 dag twarogu,

    - opakowanie serka homogenizowanego,

    - zielona pietruszka,

    - pieprz i ewentualnie sól.

    Makrelę pozbawiamy skóry i (bardzo dokładnie) ości, ugniatamy starannie z twarogiem, jeśli był bardzo miękki możemy sobie darować dodawanie serka homogenizowanego, jeśli pasta wydaje się zbyt sucha, dodajemy. I koniecznie dużo posiekanej zielonej pietruszki i pieprzu. Sól tylko wtedy, gdyby makrela okazała się niezbyt słona - trzeba sprawdzić.

    pieska

    poniedziałek, 15 marca 2010, kuchnia.psakuby

    Komentarze
    2010/03/19 12:34:36
    mmm pasta rybna, znam ją ze szkoły średniej, tyle że ta szkolna wersja była w smaku wyśmienita, ale kiedy dowiedziałam się w jaki sposób powstaje to odechciało mi się jej jeść :D robiło się ją tak że mieliło się w maszynce do mięsa ryby, w całości, ze wszystkim, nawet takie zamrożone razem z masłem i przyprawami... brzmi obleśnie ale wszyscy się nią zajadali :D Twoja wygląda smakowicie i na pewno smakuje jeszcze lepiej niż ta szkolna;)
    -
    2010/03/19 12:41:48
    Jeśli była dobra to znaczy że... była dobra ! :o)) Niezależnie od sposobu przyrządzenia :o))))

    pieska
    -
    2010/05/20 19:22:27
    uwielbiam pastę z makreli! :) Robimy w domu taką z twarogiem i ogórkiem kiszonym jak i bez tych dodatków, a z jajkiem na twardo. Poezja... Będąc przy jajku: przeglądam twój blog i widzę b. smakowita pastę z awokado i jajkiem - do wypróbowania! Dotychczas robiłam pastę z awokado i czosnku (wersja domowa, gdy nie idę do pracy;) albo awokado z gorgonzolą/lazurem. Pyszna sprawa.

    Pozdrawiam :)