www.inpersona.pl

Mój nowy blog o reklamach
OREKLAMACH.BLOX.PL

Blog > Komentarze do wpisu

Pasta z makreli i twarogu

Pasta z makreli i twarogu

Dobra makrela nie jest zła. Szczególnie, gdy ją ugnieść z białym serem.

- duża, wędzona makrela,

- 30 dag twarogu,

- opakowanie serka homogenizowanego,

- zielona pietruszka,

- pieprz i ewentualnie sól.

Makrelę pozbawiamy skóry i (bardzo dokładnie) ości, ugniatamy starannie z twarogiem, jeśli był bardzo miękki możemy sobie darować dodawanie serka homogenizowanego, jeśli pasta wydaje się zbyt sucha, dodajemy. I koniecznie dużo posiekanej zielonej pietruszki i pieprzu. Sól tylko wtedy, gdyby makrela okazała się niezbyt słona - trzeba sprawdzić.

pieska

poniedziałek, 15 marca 2010, kuchnia.psakuby

Komentarze
2010/03/19 12:34:36
mmm pasta rybna, znam ją ze szkoły średniej, tyle że ta szkolna wersja była w smaku wyśmienita, ale kiedy dowiedziałam się w jaki sposób powstaje to odechciało mi się jej jeść :D robiło się ją tak że mieliło się w maszynce do mięsa ryby, w całości, ze wszystkim, nawet takie zamrożone razem z masłem i przyprawami... brzmi obleśnie ale wszyscy się nią zajadali :D Twoja wygląda smakowicie i na pewno smakuje jeszcze lepiej niż ta szkolna;)
-
2010/03/19 12:41:48
Jeśli była dobra to znaczy że... była dobra ! :o)) Niezależnie od sposobu przyrządzenia :o))))

pieska
-
2010/05/20 19:22:27
uwielbiam pastę z makreli! :) Robimy w domu taką z twarogiem i ogórkiem kiszonym jak i bez tych dodatków, a z jajkiem na twardo. Poezja... Będąc przy jajku: przeglądam twój blog i widzę b. smakowita pastę z awokado i jajkiem - do wypróbowania! Dotychczas robiłam pastę z awokado i czosnku (wersja domowa, gdy nie idę do pracy;) albo awokado z gorgonzolą/lazurem. Pyszna sprawa.

Pozdrawiam :)