Kuchnia x 2

Kuchnia x 2 - blog o gotowaniu i pieczeniu rzeczy prostych i pysznych

www.inpersona.pl

Blog > Komentarze do wpisu

Pasta z cukinii

Pasta z cukinii

 

Jejku, jakie to jest dobre! I takie łatwe :) Lista zakupów też krótka:

- dwie cukinie (mniej więcej 40 dag każda),

- dwie średnie cebule,

- dwa ząbki czosnku,

- dwie łyżki koncentratu pomidorowego,

- jedna ostra papryczka,

- oliwa,

- sól,

- pieprz;

Cebulę trzeba posiekać drobno i poddusić lekko na oliwie, dorzucić również drobno posiekaną ostrą papryczkę, dodać cukinie utarte wraz ze skórką na tarce o grubych oczkach. Dusić mieszając co pewien czas aż nadmiar płynu odparuje i całość nabierze konsystencji pasty a w każdym razie czegoś, co da się położyć na kanapce. Wtedy dorzucić koncentrat pomidorowy, sól, pieprz. I gotowe!

 

Kuchnia x 2

 

czwartek, 08 października 2015, kuchnia.psakuby

Polecane wpisy

  • Tapenada, wersja chuda :)

    Są takie dzieci, które trudno jest ugościć. Na przykład jedna taka młoda dama, która najbardziej na świecie lubi oliwki, oprócz oliwek jada jeszcze oliwki, w os

  • Pancakes czyli pankejki

    Pracowałam kiedyś w amerykańskim hotelu. Przed pracą można tam było iść do kafeterii na śniadanie. Do wyboru było wszystko:mleko, płatki, dżem, jajka, jajecznic

  • Pasztet z soczewicy

    Mój świąteczny przysmak, ale mięsożercom też smakował :) - duża czerwona papryka, - cebula, - kubek czerwonej soczewicy, - 2 kubki wody, - słoiczek koncentratu