Kuchnia x 2

Kuchnia x 2 - blog o gotowaniu i pieczeniu rzeczy prostych i pysznych

www.inpersona.pl

Blog > Komentarze do wpisu

Ciasto cytrynowe

_DSC20782

 

Bardzo dobre, aromatyczne i łatwe :)

cukier - 200 ml (niepełna szklanka)

masło - 200g, miękkie

3 jajka

mąka - 1,5 szklanki

jogurt lub śmietana - 0,5 szklanki

łyżeczka proszku do pieczenia

skórka starta z całej cytryny

3 łyżki soku z cytryny

Mąkę zmieszać z proszkiem. Cytrynę bardzo starannie wyszorować i wyparzyć. Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka, jogurt, skórkę z cytryny, sok, potem powoli mąkę z proszkiem. Piec w temp. 175 stopni przez 50 minut (do suchego patyczka). Można posypać cukrem pudrem, będzie jeszcze ładniejsze. Wąchać i zachwycać się :)

Kuchnia x 2

 

środa, 25 stycznia 2017, kuchnia.psakuby

Polecane wpisy